#bkbaca photos & videos

2 weeks ago

First sentence in this book “Bullying : It sucks” . This is the story of Lizzie Velasquez @littlelizziev , a youtube sensation and celebrated motivational speaker who reveals how we can learn to accept ourselves & others, to create a culture of kindness and a more compassionate world. . Too many body shaming and cyber bullying these days. Don’t be mean like them. Always spread kindness and say nice words to others verbally or through social media 🥰 . My favorite part of this book is “many people, whether they are religious or spiritual, agnostic or atheistic, believe in the importance of personal evolution. As humans, as a species, we are meant to move away from selfishness and cruelty. Life should be about overcoming our egotistical, small-minded instincts and embracing the more open-minded, loving aspects of our nature” 🙏🏻🤍😊 #bkbaca

740
2 weeks ago

This is a novel about immigrants from Turkey living in London in the 1970s. Two different place with two different culture. How a family have to survive even there’s a clash in tradition, pain and betrayal. Honour is my first Elif Shafak book and now i’m curious to find & read her other books 📖 #bkbaca

725
3 weeks ago

Selamat Hari Buku Nasional! Ini adalah beberapa buku yang saya baca tahun lalu.. Tahun ini dengan makin banyaknya waktu di rumah, inginnya bisa baca lebih banyak lagi 🙏🏻📚🥰 #bkbaca

1432
last month

Saya pembaca baru dari karya-karya Joko Pinurbo. Pertama kali karena melihat postingan mba @najwashihab , di mejanya tergeletak banyak sekali buku puisi beliau yg ternyata merupakan salah satu penulis idolanya. Lalu sempat ngobrol juga sama @dirasugandi yg juga sering membaca karya puisinya. Ini 3 buku pertama yg saya beli, favorit saya “Perjamuan Khong Guan”, gaya bahasa yg nyentil dengan lelucon khas keluarga kaleng Khong Guan membuat saya tersenyum-senyum sendiri saat membaca ☺️ #bkbaca

1879
last month

Setelah baca “The Art of Happiness” baru sekarang sempat baca buku tentang Dalai Lama lagi, padahal punya buku ini udah lama.. Beberapa hari lalu mulai baca dan baru sadar kalau isinya banyak tentang meditasi. Jadi supaya hati kita terbuka & bisa menerapkan “compassion” dalam hidup, salah satu kuncinya adalah lewat meditasi. Kebetulan banget selama karantina #dirumahaja lagi sering ikut kelas meditasi online-nya @pishiyoga dan minggu lalu meditasinya tentang “compassion”. Baca halaman 104-105 (slide 2 ) langsung diresapi banget! Semoga dengan rajin ikut meditasi bisa kebawa untuk selalu mempraktekkan “compassion” di dlm kehidupan sehari-hari 🙏🏻😇 #bkbaca

904
Apr 2020

Kegiatan kami tiap pagi, berjemur antara jam 10-11 selama 10 menit! Kadang sambil dengerin musik atau sambil baca buku. Karena lg banyak waktu luang jadi bisa baca koleksi buku yg belum tersentuh selama ini, sekarang lg baca “Inside Of A Dog”: tentang apa aja yg ada dipikiran anjing, supaya bisa lebih memahami anjing peliharaan kita 🐶 #bkbaca . Di slide kedua mau ngikutin @dirasugandi bikin #nomakeupchallenge .. Salah satu keuntungan #dirumahaja adalah irit makeup yaa 🤣.. We can #bareface everyday! 🤗 #morningchallenge

69611
Mar 2020

Perfect book to read to keep you enjoy every moment during your #quarantine . I think now we shud copy what Danish do, feeling hygge everytime and everywhere especially at home 🙏🏻😊 #bkbaca . “Hygge is humble and slow. It is choosing rustic over new, simple over posh and ambience over excitement. In many ways, hygge might be the Danish cousin to slow and simple living. Hygge is about the now, how to enjoy the moment and make the best of it”

7412
Sep 2019

Ngga semua buku saya baca sebelum nonton filmnya. Ronggeng Dukuh Paruk salah satu buku yang saya baca setelah 8 tahun yang lalu nonton filmnya dengan judul Sang Penari. Dua-duanya sukaaa! #bkbaca 📚

1605
Aug 2019

Buku pertama karya NH.Dini, “Pada Sebuah Kapal” mengisahkan kehidupan percintaan Sri yang berliku-liku. Saya dapat buku cetakan kedua tahun 1976. #bkbaca

1478
Aug 2019

Setelah kehilangan cetakan baru dari buku #bumimanusia , kini sedang bersenang hati karena mendapatkan buku cetakan ketiga. Klasik! 📖 #bookstagramindonesia #pramoedyaanantatoer #bkbaca

38915
Jul 2019

Tuntas dibaca dalam sehari karena ceritanya nyeleneh tapi bikin penasaran. Ini buku #ekakurniawan pertama saya. Dengar kabar, buku ini akan difilmkan oleh salah satu sutradara favorit saya 😊 #bookstagramindonesia #bkbaca

20710
Jun 2019

Got this book when i visited Copenhagen. Interesting to read, how Danes become the happiest people on earth. They pay big amount of taxes (one of the highest tax rate in the world ) and never complain about that. They say, “we are not paying taxes, we purchasing quality of life”. Imagine every kids can go to school as high as possible and the goverment will take care of it. Danes are very healthy because they cycle everyday and everywhere (no need to go to the gym ☺️ ). Also Danes enjoy the balances between work & play, the average annual hours worked per worker is 1.457 compared to 1.674 in UK & 1.790 in US. No more work after 5 and that’s a MUST 😊. They have no trust issue especially with the neighbours. Hmmm now i’m thinking how can i live there? 😅 #currently_reading 📖 #bookstagramindonesia #bkbaca

811
Jan 2019

Penting dibaca di awal tahun, buku dengan kalimat-kalimat sederhana yang mengena dan bisa menjadi pengingat di saat kita gundah gulana 💙 #selfreminder #bookstagramindonesia #bkbaca

87219
Nov 2018

Lessons learned 🥰🙏🏻 #myinspiration #bookstagramindonesia #bkbaca

841
Jul 2017

Start to read this book that recommend by my good friend @khivaiskak at one of my happiest place on earth 🙏🏻😊📖🏖 #bkbaca

2468
Apr 2015

This is the book that can make me brave to come out from my comfort zone 📓 #bookday #bkbaca

482
Apr 2014

Good breakfast with an inspirational book.. "Cermin Miranda-Cerita dari Rutan KPK" by: Rustika Herlambang 🍳🍞🍹☕️📕 #bfast #makanenak #jogja #wkjajan #bkbaca

626
Jan 2014

#selfie tips from miss #alexachung 📷👸✨ taken from her book #it #bkbaca

331

Top photos & videos on #bkbaca

Apr 2020

Kegiatan kami tiap pagi, berjemur antara jam 10-11 selama 10 menit! Kadang sambil dengerin musik atau sambil baca buku. Karena lg banyak waktu luang jadi bisa baca koleksi buku yg belum tersentuh selama ini, sekarang lg baca “Inside Of A Dog”: tentang apa aja yg ada dipikiran anjing, supaya bisa lebih memahami anjing peliharaan kita 🐶 #bkbaca . Di slide kedua mau ngikutin @dirasugandi bikin #nomakeupchallenge .. Salah satu keuntungan #dirumahaja adalah irit makeup yaa 🤣.. We can #bareface everyday! 🤗 #morningchallenge

69611
2 weeks ago

This is a novel about immigrants from Turkey living in London in the 1970s. Two different place with two different culture. How a family have to survive even there’s a clash in tradition, pain and betrayal. Honour is my first Elif Shafak book and now i’m curious to find & read her other books 📖 #bkbaca

725
Jul 2019

Tuntas dibaca dalam sehari karena ceritanya nyeleneh tapi bikin penasaran. Ini buku #ekakurniawan pertama saya. Dengar kabar, buku ini akan difilmkan oleh salah satu sutradara favorit saya 😊 #bookstagramindonesia #bkbaca

20710
Aug 2019

Buku pertama karya NH.Dini, “Pada Sebuah Kapal” mengisahkan kehidupan percintaan Sri yang berliku-liku. Saya dapat buku cetakan kedua tahun 1976. #bkbaca

1478
Apr 2014

Good breakfast with an inspirational book.. "Cermin Miranda-Cerita dari Rutan KPK" by: Rustika Herlambang 🍳🍞🍹☕️📕 #bfast #makanenak #jogja #wkjajan #bkbaca

626
2 weeks ago

First sentence in this book “Bullying : It sucks” . This is the story of Lizzie Velasquez @littlelizziev , a youtube sensation and celebrated motivational speaker who reveals how we can learn to accept ourselves & others, to create a culture of kindness and a more compassionate world. . Too many body shaming and cyber bullying these days. Don’t be mean like them. Always spread kindness and say nice words to others verbally or through social media 🥰 . My favorite part of this book is “many people, whether they are religious or spiritual, agnostic or atheistic, believe in the importance of personal evolution. As humans, as a species, we are meant to move away from selfishness and cruelty. Life should be about overcoming our egotistical, small-minded instincts and embracing the more open-minded, loving aspects of our nature” 🙏🏻🤍😊 #bkbaca

740
Apr 2015

This is the book that can make me brave to come out from my comfort zone 📓 #bookday #bkbaca

482
Sep 2019

Ngga semua buku saya baca sebelum nonton filmnya. Ronggeng Dukuh Paruk salah satu buku yang saya baca setelah 8 tahun yang lalu nonton filmnya dengan judul Sang Penari. Dua-duanya sukaaa! #bkbaca 📚

1605
Jan 2014

#selfie tips from miss #alexachung 📷👸✨ taken from her book #it #bkbaca

331